Αιθέριο έλαιο φασκόμηλου (Salvia Officinalis) Αρώφυτα 5ml

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αιθέρια έλαια

Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας

Το αιθέριο έλαιο του φασκόμηλου, είναι τονωτικό, ενισχύει το ανοσοποιητικό, είναι αντικαταρροϊκό, αντιβακτηριδιακό, στυπτικό, επουλωτικό κ.λπ. Χρησιμοποιείται στην γενική εξασθένηση του οργανισμού, για αναιμία, ενίσχυση μνήμης, νευρασθένεια υπόταση, διεγείρει την ερωτική διάθεση, ρυθμίζει τον κύκλο περιόδου, εμμηνόπαυση, ίλιγγο, πυρετό, πονοκέφαλο, βρογχίτιδα, άσθμα, αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα, στοματικά έλκη, γαστρίτιδα κ.λπ. Επίσης, χρησιμοποιείται στην μαγειρική.

Εισπνοές για κρυολόγημα: Στάξτε λίγες σταγόνες σέ τσίπουρο και ανακουφιστείτε από το μπούκωμα τής μύτης.

Διαλύστε 10 με 15 σταγόνες ελαίου σέ 50 ml αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο και κάντε μασάζ όταν έχετε κρυολόγημα, ημικρανία, μυϊκούς πόνους και δερματικές παθήσεις.

Για δυνατούς πόνους περιόδου, κόψτε ένα κομμάτι βαμβάκι ώστε να εφαρμόζει στον αφαλό, ρίξτε επάνω του 2 με 3 σταγόνες αδιάλυτου αιθέριου ελαίου και αφήστε το να δράσει.

Μπορεί να προστεθεί σε σαμπουάν για να ζωντανέψει το φυσικό χρώμα των μαλλιών και να δυναμώσει την τρίχα.

Χρησιμοποιείται σε κρέμες και αφρόλουτρα κυρίως για λιπαρά δέρματα, για να εξισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος και να δράσει στηπτικά. Χρησιμοποιείται ως φυσικό συντηρητικό σέ καλλυντικά προϊόντα.

Στην μαγειρική, ρίχνετε λίγες σταγόνες στο ελαιόλαδο.

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ

Το αιθέριο έλαιο του φασκόμηλου επιδρά ευεργετικά στο ανοσοποιητικό. Είναι αντισηπτικό βακτηριοκτόνο, καταπραϋντικό
και αντιφλεγμονώδες. Έχει αντιοξειδωτική δράση - καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, έχει
λιποδιαλυτική δράση και καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

Χρησιμοποιείται ως ανακουφιστικό στους μυϊκούς πόνους και στους σπασμούς, στην θεραπεία όλων των ασθενειών του λαιμού και της στοματικής κοιλότητος.

Συμβάλλει στην ομαλοποίηση του καρδιαγγειακού συστήματος, τονώνει τη δραστηριότητα του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Βοηθά στην πέψη.

Στην κοσμετολογία το αιθ. έλ. του φασκόμηλου έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην φροντίδα του λιπαρού ή ώριμου δέρματος.
Λειαίνει τις ρυτίδες.

Χρησιμοποιείται για την επούλωση μικρών τραυμάτων, αμυχών του δέρματος, εγκαυμάτων, στις δερματίτιδες, εκζέματα και ψωριάσεις.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διαλύστε 10-15 σταγ.αιθ.ελ.φασκόμηλο σε 50ml αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο και κάντε μασάζ όταν έχετε κρυολόγημα, ημικρανία, μυϊκούς πόνους και δερματικές παθήσεις.

Προσθέστε λίγες σταγόνες αιθ.ελ.φασκόμηλο σε σαμπουάν για να ζωντανέψει το φυσικό χρώμα των μαλλιών και να δυναμώσει την τρίχα.

ΠΟΝΟΙ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ

Σε 10γρ ελαιόλαδο προσθέστε 5 σταγόνες αιθ.ελ.φασκόμηλου και κάντε μασάζ στο πάσχον σημείο.

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Προσθέστε 5-7 σταγόνες αιθ.ελ.φασκόμηλου σε 300γρ βραστό νερό για εισπνοές.

Προσθέστε 2 σταγόνες αιθ.ελ.φασκόμηλου σε 200γρ ζεστό νερό για γαργάρες και πλήσεις της στοματικής κοιλότητος για την αντιμετώπιση της περιοδοντίτιδος και της ουλίτιδος.

Ανακουφίζει από πονόδοντο, εξαλείφει την κακοσμία του στόματος.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Πιθανή αλλεργική αντίδραση.

Αντενδείκνυται στα υπερτασικά άτομα, δεν χρησιμοποιείται στο δέρμα αδιάλυτο.

Κρατήστε το προϊόν μακριά από παιδιά.

ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Χαρακτηριστικά

Συσκευασίες5ml, 10ml, 20ml, 30ml, 50ml, 100ml, 200ml, 500ml, 1000ml
×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies